WLZ aanvragen


Voor onze cliënten die 24-uurszorg behoeven of zorg in de nabijheid dienen te ontvangen, voeren wij de aanvragen Wet Langdurige Zorg (WLZ) in de vorm van PGB uit. Deze aanvragen worden uitgevoerd voor cliënten die hulp behoeven op gebied van persoonlijke begeleiding , verpleging en verzorging. De WLZ aanvragen worden door ons van begin (CIZ indicatie) tot eind (financiering) geleid. Dit wordt gefinancieerd vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZiN) door het CZ Zorgkantoor en het servicecentrum PGB.


Welke zorg kan de cliënt krijgen vanuit de Wet Langdurige Zorg?

In principe krijgt u vanuit de WLZ alle zorg die nodig is voor de aandoening of beperking. Welke zorg specifiek nodig is, wordt in onderling overleg afgesproken. De afspraken leggen wij vervolgens vast in een zorgplan, die altijd ter inzage ter beschikking is.

Vanuit de WLZ is de cliënt in staat om de volgende zorg te ontvangen via Buro Compleet:

  • Persoonlijke begeleiding, verpleging en verzorging

  • Medische zorg en ondersteuning (zowel regulier als specifiek). Hierbij kan gedacht worden aan een bezoek aan de huisarts, tandarts, fysiotherapeut of psycholoog

  • Dagbesteding, bij bijvoorbeeld een activiteitencentrum

  • Aanvraag hulpmiddelen, zoals een scootmobiel of stoeltjesliftMaak vrijblijvend een afspraak

Vul het onderstaande contactformulier in om vrijblijvend een afspraak te maken. Wilt u liever iemand telefonisch spreken, neem dan gerust contact op met Jeu Goossens .